lauantai 29. kesäkuuta 2013

Aamiaisbuffet Fontanan terassilla

Kesäkuun viimeinen lauantai. Sen kunniaksi koko pesue päätti käväistä aamupalalla Fontanassa.  Koko pesue meinaa sitä, että tällä kertaa matkassa oli mukana Pikku-Karhun lisäksi myös Pehmoinen eli pieni welsh corgimme, joka on kuin kotonaan kaupungin vilskeessä. Aivopari on viettänyt viimeisen puolentoista vuoden aikana monen monta lauantaiaamupäivää Fontanan aamiaisbuffetin parissa rentoutuen, joten tarjonta osataan jo ulkoa ja tiedetään erinomaiseksi. Erityismaininnan ansaitsevat mahtavat pannukakut sekä rahkakermavaahto, jota Vaimo harkitsee jonain päivänä röyhkeästi purkittavansa pakasterasiaan ja salakuljettavansa kotiin.

Nelijalkaisilla ei ole asiaa Fontanan sisätiloihin, joten tänään jäimme ulkoterassille. Lastenvaunujen liikuttelu kahviloiden kesäterdeillä on yleensä onnistunut vaivattomasti. Siksi emme osanneet odottaa tämän yrityksen hankaluuksia. Fontana on sisältä tilava ja helppokulkuinen vaunuileville asiakkaille. Wc-tiloissa on myös erittäin hyvä hoitopöytä ja potat perheen pienille. Terassin pöydät on kuitenkin aseteltu niin lähelle toisiaan, että Puoliso joutui siirtämään viereistä pöytää ja sen tuoleja etäämmälle, jotta mahtui istumaan omaan tuoliinsa. Vielä pari astetta vaikeampaa oli tietysti vaunujen asettaminen edes lähestulkoon fiksusti pöydän viereen. Ulkopöydät ovat myös kaikki pieniä kahden hengen lasinalustoja.

Asiakaspaikkoja on haalittu brutaalisti kaiken muun kustannuksella. Useilla asiakkailla näytti olevan vaikeuksia mahtua istumaan, jos vieressä tai takana oli varattuja pöytiä. Luvattoman ahtaassa pöydässä syöminen ei helpottunut siitäkään, että se keikkui naurettavan paljon läikyttäen kahvit lautaselle. Ei, ei ollut edes täysi kuppi. Pöytä vain oli paikan muuhun ilmeeseen ja tasoon sopimattoman kehno.

Aivopari herkuttelee Fontanassa ahkerasti jatkossakin, on se aamiastarjoilu vaan niiiiin namia, mutta ilmeisesti vain sisällä. Näitä ärsytyksiä emme kaipaa etenkään rentouttaviksi tarkoitettuina lauantaiaamuina. Hyi hyi, Fontana. Mutta, perhana sentään, nami nami sen teidän aamiaispannarinne kanssa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti